Wooninc. kan beginnen met De Jonkvrouw!

Wooninc. kan beginnen met De Jonkvrouw!

De bouw van het grote appartementencomplex De Jonkvrouw in Geldrop kan toch snel van start. Er is overeenstemming bereikt over de bouw van 7 appartementengebouwen parallel aan het spoor in de wijk Zesgehuchten. Er dreigde een vertraging van een jaar doordat belangenvereniging Zesgehuchten naar de rechter wilde stappen.

Wethouder Marc Jeucken (CDA) had goed nieuws goed. Hij vertelde dat alsnog overeenstemming bereikt was tussen Wooninc (ontwikkelaar van het complex), de gemeente en belangenvereniging Zesgehuchten.
,,We hebben alledrie onze handtekeningen gezet. Een gang naar de rechter is hiermee van de baan. Ik denk dat Wooninc. nu snel kan gaan bouwen en dat de vertraging tot een minimum beperkt blijft”, aldus Jeucken.

In De Jonkvrouw komen maximaal 226 wooneenheden, waarvan 73 wooneenheden voor begeleid wonen en zorgwoningen. Ook komt er een Wooninc.Plusgebouw met 84 sociale huurappartementen. Verder komen er 69 appartementen in de vrije sector in vijf bouwlagen. In het plan zijn ook sociale huurwoningen in twee blokken van zes bouwlagen. Het is de bedoeling begin 2019 met de bouw te beginnen. De eerste woningen zouden een jaar later klaar kunnen zijn.

Jeucken is blij dat hij een bemiddelende rol heeft kunnen spelen. Wooninc. heeft de buurtvereniging ervan kunnen overtuigen dat de veiligheid voor bewoners niet in het geding is en de de bouwhoogte het afgesproken maximum in geen geval zal overstijgen.